För skolan

En sida för dig som jobbar med att inspirera och informera!

Här på Bygg din framtid kan du läsa om de många och spännande yrken som finns i bygg- och anläggningsbranschen. Du informeras om de olika utbildningsvägar som varje yrke kräver men du får också inspiration från förebilder. Det finns dels yrkesförebilder som berättar om sina yrken och hur de hamnade där, dels gymnasieförebilder som nu går bygg- och anläggningsprogrammet och därför kan delge sina tankar om utbildningen och varför dom valde just den.

En intresseväckande broschyr

Utöver vår hemsida finns en broschyr, Bygg- och anläggningsprogrammet. Den innehåller information om våra 16 yrken. Dessa yrken representeras av 16 förebilder som i sin tur inspirerar och bjuder på sina tankar om branschen.
Broschyren finns både att tillgå digitalt som PDF och fysiskt i papper. Som komplement till den stora broschyren finns även en mini-folder, den passar perfekt för mässor och öppet hus-event.

Varsågod att ta del av broschyren som PDF via Gratis i skolan.
Eller som pappersbroschyr via utbudet.se eller BYNs egen e-handelsportal.

Utbildningskarta

Som ett hjälpmedel i att förmedla Bygg- och anläggningsprogrammets inriktningar har vi utbildningskartan.
Utbildningskartan är en affisch som både går att beställa som pappersplansch 50×70 via BYNs egen e-handelsportal och ladda ner som PDF (A3).

Inspiration via film

I arbetet med att nå ut till elever med information om bygg- och anläggningsprogrammet samt om byggbranschen har vi skapat två filmer. I båda filmerna får vi träffa elever från BA-programmet. De delar med sig av sina tankar om utbildningen och framtiden.