16 byggframtider

Välkommen till 16 BYGGFRAMTIDER

På 16 byggframtider får eleven på ett lekfullt sätt lära sig vad BYNs 16 olika yrken handlar om. Den bärande idén bygger på att undvika pekpinnar och långa texter, och istället låta eleven själv få upptäcka de olika yrkena genom ett Byggquiz och en Yrkeskompass.

Byggquizet

Quizet är uppdelat i två delar: Eleven ska först lista ut vad en person har för yrke genom fem ledtrådar. I del 2 får eleven sju frågor om det specifika yrket. Slutligen summeras poängen från del 1 och 2. Eleven kan göra om quizdelen hur många gånger som helst, men yrkena slumpas ut så att eleven får chansen att quizza på olika yrken.

Yrkeskompassen

Genom att svara på 25 frågor mejslar Yrkeskompassen ut vilka yrken eleven passar för: från den bästa matchningen och sedan i fallande skala.

 

Övrig information

16 Byggframtider har språkstöd på farsi, arabiska och engelska. Eleven har möjlighet att fördjupa sig mer om varje yrke och utbildning samt att hitta en skola i närheten genom direktlänkar till byggdinframtid.se

Hur kan jag använda 16 byggframtider?

Som lärare kan du få en egen version av 16 Byggframtider, t ex för klassrummet eller för en mässa. Fördelen är att du får tillgång till användarstatistiken – du kan t ex se hur många som deltagit, vilka frågor de svarat på mm – samt en high score-lista där eleverna kan tävla med sina resultat från quizet. Eleverna går enkelt in på din version genom en unik QR-kod.
För att få QR-koden, vänligen besök följande länk

Hur tar jag reda på mer?

För att lära dig mer om hur du kan använda 16 byggframtider på bästa sätt finns både ett inspelat webbinarium samt en manual.