För skolan

En sida för dig som jobbar med att inspirera och informera!

Här på Bygg din framtid kan du läsa om de många och spännande yrken som finns i bygg- och anläggningsbranschen. Du informeras bland annat om de olika utbildningsvägar som varje yrke kräver men du får också inspiration från våra förebilder.

Våra förebilder

På Bygg din framtid finner du våra yrkesförebilder som berättar om sina yrken och hur de hamnade där. Du får också möta våra gymnasieförebilder som går bygg- och anläggningsprogrammet och därför kan delge sina tankar om utbildningen och varför de valde just den. Slutligen finner du på sidan Påbyggnad en tredje grupp förebilder, de som valt att ta ännu ett steg inom branschen.

Hitta din utbildning

Genom vår sökfunktion kan du hitta skolor och utbildningsanordnare som erbjuder Bygg- och anläggningsprogrammet.  Du kan göra olika sorteringsval som programinriktning, yrke, län och så vidare för att få fram relevanta skolor/utbildningar. Det går även att göra en fritextsökning. Urvalet går att ta del av både som en lista och i kartvy!

Prata bygg på fyra språk

Bygg din framtids yrkesbeskrivningar är översatta till engelska, farsi och arabiska. Som ytterligare komplement har en ordlista tagits fram, även den på engelska, farsi och arabiska.

En intresseväckande broschyr

Utöver vår hemsida finns en broschyr, Bygg- och anläggningsprogrammet. Den innehåller information om våra 16 yrken. Dessa yrken representeras av 16 förebilder som i sin tur inspirerar och bjuder på sina tankar om branschen.
Broschyren finns både att tillgå digitalt som PDF och fysiskt i papper. Som komplement till den stora broschyren finns även en mini-folder, den passar perfekt för mässor och öppet hus-event.

Varsågod att ta del av broschyren som PDF via Gratis i skolan.
Eller som pappersbroschyr via utbudet.se eller BYNs egen e-handelsportal.