Något oväntat med bygg var att det var mycket lättare och roligare än vad jag trodde.

Emelie

Studerar till Murare

Emelie går första året på bygg- och anläggningsprogrammet på Rekarnegymnasiet och hon vill bli bli murare. Utanför studierna spenderar hon sin tid på att lära sina hundar nya tricks. Att laga mat och lyssna på musik är enligt Emelie en riktigt bra kombination.

Varför valde du bygg- och anläggning?

Jag valde just bygg för att jag har varit intresserad av det sen jag var liten, mina föräldrar har alltid byggt mycket och ibland fick jag vara med och spika i en spik i en bräda. Jag tror att det är det som mitt intresse kommit ifrån.

Är det något oväntat som hänt under din under din utbildning?

Något oväntat med bygg var att det var mycket lättare och roligare än vad jag trodde när man väl lärde sig saker. Jag fick höra att det var svårt att gå bygg som tjej och att det var mycket tuffare för just tjejer men jag var förvånad över hur lätt det faktiskt är när man kämpar.

Vad behöver man för egenskaper för att gå bygg- och anläggningsprogrammet?

Jag trodde man behövde vara bra på bygg och kunna sina saker när man började bygg- och anläggning men jag kunde ingenting och jag lärde mig allting väldigt snabbt och det var bara kul att lära sig. Det är såklart en fördel att kunna vissa saker eftersom du börjar bygg men det är ingen som förväntar sig att du ska kunna saker. Som mig, jag kunde ingenting om mureri och nu är jag här och murar och jag tycker det är jättekul.

Vart vill du vara om 5 år?

Då vill jag vara utbildad murare för det är det jag vill göra.