”JAG FÅR HELT ENKELT BETALT FÖR ATT HA ROLIGT”

Lilly

Maskinförare

För Lilly är det motorsport i alla dess former som gäller. Ett intresse hon har ärvt från båda sina föräldrar. I framtiden vill hon cruisa runt i en jänkare eller på någon glidarhoj. På jobbet glider hon helst runt i en grävmaskin.

VAD ÄR DET BÄSTA MED DITT JOBB?

Det är helt klart att köra grävare. Jag gillar känslan av att jag styr en stor maskin och får den att göra det jag vill. Jag gillar också att det verkligen blir resultat när jag arbetar med skopan. Det är också härligt att känna att man utvecklas och blir bättre och bättre för varje gång. Jag har till och med gått till jobbet på en ledig dag. Bara för att hänga och umgås med mina kollegor. Så mycket gillar jag mitt jobb. Jag får helt enkelt betalt för att ha roligt.

HUR KOM DU PÅ ATT DU SKULLE BLI MASKINFÖRARE?

Det var min pappas fel. Han jobbar själv inom yrket. En dag köpte han en grävare och ”kastade” in mig i maskinen. Och det blev kärlek vid första ögonkastet. Därför kändes det ganska naturligt att söka Bygg- och anläggning.

VILKA EGENSKAPER TYCKER DU ÄR VIKTIGAST FÖR EN MASKINFÖRARE?

Den viktigaste egenskapen är att man är intresserad och att man har en vilja att lära sig. Sedan behöver man kunna kommunicera och komma överens med människor. Som maskinförare har du en anläggare som berättar var du ska gräva och som maskinförare berättar du för lastbilen var den ska stå eller till ­exempel tippa. Lagarbete är maskinförarens vardag.