JAG PLANERAR SÅ ATT RÄTT SAKER BYGGS PÅ RÄTT SÄTT, I RÄTT TID OCH TILL RÄTT KOSTNAD

Elin

För Elin är det många bollar i luften som gäller. Både på jobbet och utanför. På fritiden hänger hon så ofta hon kan på en beachvolleyplan. Där är det sköna människor, riktigt roligt samtidigt som det ger sjukt bra träning och starka ben. Perfekt att ha i jobbet som arbetsledare på byggen för kulturminnesmärkta hus – för det blir mycket spring i trappor under dagarna.

Byggnadsingenjör

Yrket kräver en eftergymnasial utbildning. Arbetet som byggnadsingenjör ger dig möjlighet att jobba med flera olika delar av byggprocessen, från utvecklingsstadiet av byggprojekt till slutförande och underhållsarbete. Det innebär att du kan jobba inom de flesta av byggbranschens olika områden som vägar, broar, vatten- och avloppsteknik, husbyggnadsteknik och installation.

VAD GÖR DU SOM BYGGNADSINGENJÖR OCH ARBETSLEDARE?

Man kan säga att jag är spindeln i nätet. Jag är mycket på plats på bygget och är länken mellan projektet och underleverantörer samt beställare. Jag jobbar inte själv utan vi är två arbetsledare. Jag tar hand om insidan och min kollega utsidan. Man kan sammanfatta det med att jag planerar så att rätt saker byggs på rätt sätt, i rätt tid och till rätt kostnad.

VAD TYCKER DU ÄR BÄST MED DITT JOBB?

Det är att få hålla på med det jag älskar. Hus med historia. Jag jobbar nämligen med kulturminnesmärkta hus. Just nu jobbar jag och mina kollegor med att utöka ett hotell, där byggnaden har anor från 1755. Det är spännande med gamla hus, man vet aldrig vad man hittar. Så det kan vara klurigt. Men jag gillar att lösa problem, det är en bra egenskap om man vill bli arbetsledare. Det känns meningsfullt att bevara gamla hus. De är en del av vår historia.