Skulle aldrig vilja byta tillbaka, jag trivs så bra med att vara entreprenör.

Pär

Pär driver ett eget byggföretag som främst jobbar mot den privata marknaden. Dom bygger allt möjligt men främst altaner, utbyggnader, pooler och liknande. Utanför jobbet instruerar han i kampsport, umgås med sin familj och gymmar.

Varför blev du entreprenör?

Det var slumpen. Jag jobbade på ett annat företag tidigare och han som hade det företaget valde att avsluta den delen som jag va anställd i och då testade jag att starta eget. Skulle aldrig vilja byta tillbaka jag trivs så bra med att vara entreprenör.

Hur har din karriär sett ut?

Jag skulle säga att den har varit bra. Jag tog studenten ’95 och kom direkt ut i arbetslivet. Det fanns inte så mycket jobb i byggbranschen då. Jag fick en lärlingsplats hos en bonde som också driver byggföretag, där var jag i 10 år. Vi byggde maskinhallar och lador. Det fanns inga ritningar så vi fick lära oss massor. Efter det började jag på ett större företag som byggde stora affärslokaler. Sen blev jag handplockad till ett företag i Strömsholm. Därefter blev jag delägare i ett mindre företag och slutligen startade jag eget!

Vilka egenskaper behöver man för ditt jobb?

Noggrann, trevlig, dedikerad. Det är alldeles för många i byggbranschen som tröttnat och det är inte möjligt om man ska lyckas driva ett eget företag.

Vad inspirerar dig?

På senare år är det entreprenörskapet. Från att man får en förfrågan på ett projekt så får man titta på jobbet. Sen räknar man på det och sen utför man jobbet. Lite kul att se hur bra man har räknat när man utvärderar jobbet.

Vad är det coolaste du har byggt?

Förra året byggde vi ut ett hus på 40 kvm med 60 kvm och då ritade jag allt själv och gjorde det från grunden.